klub19

klub19

KLUB19 is een online en offline community speciaal voor jongeren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern, die geïnteresseerd zijn in cultuur maken en meemaken.

foto Dinger Knoop

KLUB19 bestaat uit een kleine, toegewijde groep organiserende jongeren, de KLUB19 Crew. De crewleden zijn als vrijwilliger actief bij organisatie, productie en promotie van de events. Om deze groep heen bevindt zich het netwerk van jonge beginnende makers uit elke discipline en de bezoekers van de diverse KLUB19 activiteiten, zoals de Grote Prijs van Leidsche Rijn (muziek), Battle of the Beats (dj) en Zingende Beelden (dans).

Waarom KLUB19?

KLUB19 is opgericht om de jongeren in Leidsche Rijn meer te betrekken bij culturele activiteiten. Het eigenaarschap van de jongeren en het stimuleren van jongeren om zaken zelf te organiseren is leidend. Binnen KLUB19 kunnen jongeren zelf met hun eigen creatieve ideeën evenementen bedenken en realiseren. Zo kunnen de jongeren bijvoorbeeld een theaterworkshop opzetten, een kookclub, een survivaltocht, dj workshop of een LAN party. Binnen KLUB19 dragen jongeren actief bij aan programma, productie en publiciteit. Zo kunnen ze zich bijvoorbeeld ook aanmelden bij KLUB19 als ze een leuke maatschappelijke stage willen lopen. KLUB19 wil jongeren de kans hun talent verder te ontwikkelen, als talentvolle maker of als organisator.

Wie faciliteren KLUB19?

Jongeren kunnen veel meer dan ze zelf vaak denken, maar hebben daar soms een enthousiasmerend duwtje in de rug bij nodig. De organisaties die KLUB19 helpen zijn Cultuur19 en Azotod. Samen vormen zij een programmaraad, die de uitvoerend producent, feitelijk het gezicht van KLUB19 voor jongeren, adviseren.

Voor wie is KLUB19?

KLUB19 is voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar, met een interesse in theater, dans, muziek, media en beeldende kunst. Het is bedoeld voor jongeren die zichzelf binnen een creatieve discipline willen ontwikkelen of een activiteit wil (leren) organiseren.

Nieuwsgierig?
Volg @klub19 op Instagram, Twitter en Facebook (@klub19) of mail naar boris@klub19.nl

KLUB19 coördinator

Boris van Lieshout
boris@klub19.nl
030 670 3122 (maandagen, donderdagen)