over azotod

over azotod

Waar kleine bandjes groot worden en waar je swingende verrassingen ontdekt. Waar je danst tot je geen voeten meer over hebt. Dát is muziekpodium Azotod.

Ruim 40 jaar geleden voegden twee culturele jeugdcentra – De Kruk en De Tobbe – samen. En zo is Azotod ontstaan. Inmiddels is muziekpodium Azotod een zelfstandige stichting, die draait op twee beroepskrachten en zo’n negentig enthousiaste vrijwilligers.

Vandaag de dag staat Azotod bekend als een professioneel muziekpodium dat acts met uiteenlopende muziekstromen programmeert, presenteert en veelzijdige muzikale evenementen organiseert.

Het team van Azotod streeft naar een programmering van hoog niveau voor verschillende doelgroepen die allemaal een passie voor muziek delen. Op deze manier creëert Azotod de mogelijkheid voor jong en oud om elkaar te ontmoeten in een muzikale en gastvrije omgeving. Hiermee stimuleert Azotod de lokale verbondenheid van mensen en heeft zodoende ook een maatschappelijk doel.

Uitgaan zoals jíj dat leuk vindt. In je eigen omgeving. En voor alle generaties. Dát is Azotod.

Muziekpodium Azotod heeft een eigenzinnige en diverse stijl ontwikkeld waarmee zij een groot publiek weet te trekken. Zo is er voor elk wat wils én is er elk weekend wat te doen.

Donderdag avond

Elke derde donderdag van de maand staat de Jamsessie op het programma: sing-a-songwriters, gelegenheidsmuzikanten en beginnende bandjes die het heerlijk vinden om met elkaar muziek te maken, beklimmen deze avond het podium.

Vrijdagavond

Op de vrijdag valt er regelmatig wat muzikaals te beleven. Zo presenteert Azotod elke eerste vrijdag van de maand ‘Live on stage: een band avond voor amateur en semi-profesionele bands.

Weekend

In het weekend (vrijdag- en zaterdagavond) organiseert Azotod muzikale evenementen en spectaculaire dansfeesten voor jong en oud in de grote zaal (capaciteit: 750 personen). Live muziek, DJ’s, en feesten voor 16+. Ook treden er bands van formaat op, net als beginnende bandjes die bij Azotod altijd een podium geboden krijgen.

Nieuwsgierig? Check de agenda, koop een ticket en kom een keertje langs!

Dance Classics, Spring- en Fall Fever, Prime Party (16+)Oktoberfest, Azotod Paasweekend, Jamsessies: bij Azotod kun je je muzikaal laten verrassen en genieten van de allerbeste live acts en dansfeesten!

Voor de deur heeft Azotod een ruime (gratis) parkeergelegenheid voor de auto én fiets.

PIN Only

Ook handig om te weten. In Azotod kun je alleen digitaal betalen. Dat betekent dat je je kaartje aan de deur pint en de consumpties aan de bar alleen met je pinpas kunt betalen. Als je nog oude oranje Azotod munten thuis hebt liggen; geen paniek. Je kunt hier voorlopig ook nog mee betalen. Alles digitaal dus, alleen voor de garderobekluisjes heb je een 2 euromunt nodig.